I Asker kommune, like ved den idylliske innsjøen Semsvannet finner du Bergvang gård, omringet av verneverdig skog- og kulturlandskap. Gården er et aktivt småbruk, som driftes så miljøvennlig som mulig, og er i en prosess med å omstille driften til å bli økologisk. Men Bergvang gård er også mye mer, den er blant annet et godkjent avlastningstilbud for barn og unge og en besøksgård med mange spennende tilbud for sine gjester. Blant de mange aktivitetene besøkende kan få være med på kan vi nevne rideturer, hundekjøring og fiske.

Familiegården

Når Svein Erik Gullbekk og Eileen Strøm tok over Bergvang gård i 2006, var det med en visjon om å skape en moderne og publikumsvennlig besøksgård. Svein Erik hadde for øvrig god kjennskap til stedet, da hans besteforeldre kjøpte gården i 1930 og det var hans far, Erik Gullbekk, som overtok etter dem. På denne tiden ble det bygget to mål med drivhus, og driften endret seg fra gårdsbruk til å bli et hagesenter. Senteret ble lagt ned i 1993, men med de nåværende eierne har altså gården igjen blitt fylt med en god porsjon liv og røre.

Nye tider på gården

Sven-Erik og Eileen er driftige personer med masse pågangsmot, noe som er en absolutt nødvendighet for å gå i gang med et slikt prosjekt. De satte straks i gang med å oppgradere dyrenes områder, rive og bygge. De gamle drivhusene var noe av det første som måtte vike, mens hyggelige tilbud som gårdsbutikk og kafé kom til. Klartepark for barna og en koselig gapahuk ble det også. Og dyrene du kan møte her er alt fra kjente og kjære gårdsdyr som hest og sau til mer eksotiske innslag som alpakka og lama.

Skreddersydde tilbud

Bergvang gård skreddersyr ulike tilbud ut fra aldersgrupper og anledninger. Et av dem er for de som ønsker å feire barnebursdag her. Barna blir da tilbudt et opplegg som var i litt under tre timer, inkludert henting og levering. Når de kommer til gården får de være med på hundekjøring, men først får de møte hundene, kose med dem, leie dem og være med på å spenne på dem for turen. Etter turen som tar ca. en time er det duket for et hyggelig måltid rundt bålet i gapahuken.

Åpen gård

Det er ofte åpen gård for de som bare ønsker å komme spontant innom å kikke også. Gården er åpen hver lørdag og søndag fra klokken 11.00 til 16.00. Det eneste unntaket er helligdager, jul og nyttår. Det koster 100 kroner for en inngangsbillett, bortsett fra for barn under ett år som er gratis. Hundekjøring koster 100 kroner og leieridning koster 50 kroner. Inngangsbilletten og eventuelle aktiviteter betales for i den koselige gårdsbutikken som også tilbyr sveler, kaffe, økologisk brus og garn laget med ull fra dyrene på gården m.m.

En ny måte å drive gård på

Ildsjeler som Svein Erik Gullbekk og Eileen Strøm er med på å holde bygde-Norge levende. De sørger for at et tradisjonsrikt gårdstun består, og er en del av en ny generasjon bønder som har utvidet sitt inntektsgrunnlag ved å fokusere på nyskapning, opplevelser og ren, kortreist mat. Gården har en oversiktlig nettside med presentasjon over alle tilbudene, og kalender over når ting skjer. De planlegger også å holde vinterleir, sommerleir og hundekjøringsleir som barna kan meldes på etter først-til-mølla-prinsippet. Datoene for disse publiseres på Facebook-siden, ettersom de ikke holdes på et fast tidspunkt, men når muligheten byr seg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *