Hakallegarden er for mange kjent fra barneprogrammet «Marit og dyra», som gikk på NRK Super. Her går både store og små dyr rundt omkring på tunet, og omgås rett som det er de besøkende. Du vil kunne møte på katter, hunder, esler, kyllinger, kyr og griser, for å nevne noen. Geitebukken Bukke-Lars vil det også være mulig å treffe, og barn som så programmet vil også gjenkjenne Gråtass-traktoren. Både Gråtass og hestene kan ta barna med på tur. Dersom været er dårlig vil riding på hest foregå inne i løa.

Overnatting på Hakallegarden

Den idylliske besøksgården ligger i Vanylven kommune i Sunnmøre. Med andre ligger gården langt unna noen hektisk storby, i et distrikt hvor luften er renere og det er mulig å få en autentisk gårdsopplevelse. Aktivitetene er tilrettelagt for barn, og de minste vil virkelig kose seg her, enten de har sett «Marit og dyra» eller ikke. Planlegger du en tur dit med familien, finnes det oppstillingsplasser for bobil og campingvogn. Gården tilbyr dusj, toalett, vann og grillplass, og det finnes totalt åtte plasser. Teltplasser finnes det dessuten nok av, så her slipper du å forhåndsbestille.

Hakallecampen

Overnattingsstedet heter Hakallecampen, og det er også strøm på plassene for bobil og campingvogn. Som nevnt finnes det teltplasser, og på gården leier de også ut hengekøyer. De åtte bobilplassene er merket, og det ligger et strømskap ved hver av dem. Pris per natt for bobilplass er 200 kroner inkludert strøm. Hengekøyer koster 100 kroner per natt, men har du med egen hengekøye får du overnatte til 50 kroner per natt. Telting (med eget telt) koster 150 kroner per natt. Selv utenfor åpningstidene er det lov for barna å klappe kattene på gården.

Åpningstider og priser

Hakallegarden holder åpent i alle årets ferier, inkluder høst-, jule-, vinter-, påske-, pinse- og sommerferie. Gården er stengt 1. nyttårsdag, 1. mai og 1. og 2. juledag. Barn som er under 2 år har gratis inngang, mens for barn over 2 koster det 100 kroner, og for voksne 50 kroner. Det er også mulig å få årskort, som for barn koster 250 kroner, for voksne 150 kroner og for en hel familie 650 kroner. Bedrifter og grupper kan få adgang utenom de faste åpningstidene, så det er bare å ta kontakt hvis interessen er til stede.

Marit og dyra

Mange, og da særlig mange barn, fikk øynene opp for Hakallegarden takket være barne-TV-serien Marit og dyra på NRK Super. Gjennom 6 år gamle Marit fikk barn over hele landet se den idylliske gården samt et innblikk i livet på gård og alt det innebærer. Plutselig ble det populært for foreldre, både fra nærområdet og andre kanter av landet, å ta med barna sine til Hakallegarden for å utforske gården og det den har å by på. Da hjelper det også at gården har en kafé som selger godsaker som hamburgere, bacalao, gårdskaker og andre godsaker.

Den perfekte skoleutflukt

I løpet av året opplever eierne av Hakallegarden at et høyt antall av både skoler og barnehager stikker innom og tilbringer dagen på gården med dyrene. Derfor finnes det egne priser tilpasset skoler og barnehager. Pris per barn er da 100 kroner, men minimumsprisen er uansett 1 500 kroner. Det vil si at selv om det for eksempel bare skulle være 6 barn på turen, koster det likevel 1 500 kroner. Er det flere enn 15 barn, koster det 100 kroner ekstra per barn over 15. Det er mulig for mindre grupper å slå seg sammen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *