Det er ingen tvil om at Norge er en særdeles pittoresk nasjon, med en veldig rik historie og et unikt landskap de fleste andre geografiske lokasjoner rett og slett ikke kan måle seg med. Vi kjenner alle til de klassiske nasjonalromantiske skildringene av de norske gårdene fra fortiden, og om du skulle velge å besøke Helgaker Gård kan det fort virke som om tiden har stått stille lenge nok til at du kan stige rett inn i en av de legendariske maleriene fra en tid hvor de norske gårdene var uberørte av moderne kulturlandskap.

Hva er Helgaker Gård?

Helgaker Gård er et familiedrevet gårdshotell på Gran, preget av det beste landskapet den norske nasjonen har å by på. Omgivelsene er så sceniske som du får det, og gjør en særdeles god jobb med å fange essensen av de uberørte gårdslandskapene vi kjenner fra norsk historie. Med bare 40 kilometer til Gardermoen og 70 kilometer til Oslo er beliggenheten veldig praktisk, og gården egner seg derfor svært godt for en lang rekke forskjellige formål, enten det gjelder overnattinger, konferanser og andre typer møter, eller private sammenkomster for store og små anledninger.

Gårdens historie

Når vi sier at gården gjør en betraktelig god jobb i å fange essensen av klassiske nasjonalromantiske skildringer, så er ikke dette noen tilfeldighet. Gården har nemlig tilhørt familien Helgaker siden 1700-tallet, og drives i dag av Gro og Knut Ivar Helgaker, som tok over driften fra sistnevntes foreldre i 1993. Gården er fullstendig operativ, og driften har i all hovedsak fokus på å produsere gras som fôr til oksene som tilhører gården. Gården forsyner seg selv med en rekke råvarer til deres kjøkken, blant annet storfe fra oksene, samt produksjon av grønnsaker og urter.

Overnatting ved gården

Når det gjelder norske gårdshotell er det få av dem som kan måle seg med driften som foregår ved Helgaker Gård. Flere av husene ved gården, som alle ligger i kort avstand til låven hvor møterommene er, har blitt gjort om til boenheter for å huse gjestene som kommer til gården. Det finnes nå så mange som 30 rom på gården, hvor hvert enkelt rom er særegent og unikt, og kommer med eget bad. Til sammen er det 50 individuelle sengeplasser ved gården, noe som gjør at Helgaker Gård egner seg godt for store grupper.

En idyllisk konferansegård

Helgaker Gård er særdeles godt utformet for å huse konferanser av ulike størrelser i idylliske omgivelser. Låven ved gården inneholder en rekke forskjellige møterom, og det har blitt lagt stor vekt på at lokalene skal være så trivelige som overhodet mulig. Av denne grunnen vil du finne lokaler med stor avstand til taket, og gode lysforhold. Til tross for at gården har en distinkt sjarm fra fortiden, er den også utstyrt med alle moderne innretninger du trenger for å avholde gode konferanser, slik som fiber-bredbånd, lerret, TV-skjermer og lydutstyr.

Service og utvikling

Driften ved Helgaker Gård er i stadig utvikling, slik at det alltid skal være optimale forhold for å avholde konferanser og overnattinger. Denne utbyggingen har foregått siden 2009, og virksomheten har blitt gradvis bygget ut i løpet av et tiår. Vertskapet ved gården er alltid til stede, slik at gjestene alltid har et sted å gå med sine eventuelle spørsmål og henvendelser. Eierne av gården, sammen med deres stab bestående av en rekke gode ansatte, går alltid inn for at deres gjester skal ha det best mulig ved Helgaker Gård.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *