Har du planer om å ta sommerferien hjemme i Norge i år? Da er du ikke alene. Mange nordmenn har fått øynene opp for norgesferie, da dette ofte er mer praktisk og trygt enn ferier til turistfylte chartersteder i Syden. Når du først skal feriere i Norge gjelder det å finne et sted der du får fri for hverdagens fjas og mas. Leter du etter en landlig destinasjon er Killingmo Gård midt i blinken. Her kan du se på alpakkaer, flott natur og nyte alt Norge har å by på.

Perfekt for deg som elsker alpakkaer

Killingmo Gård sin spesialitet er alpakkaer – faktisk kalles gården også for Killingmo Alpakka Gård. Her kan du møte og klappe de søte og ulne alpakkaene, som ifølge gården selv ser ut som kosebamser der de går. Her kan du faktisk booke en egen guidet alpakka-tur, hvor du kan lære mer om de flotte dyrene, klappe dem, sette på grime og gå tur med dem. Dette eksotiske dyret er spesielt morsomt for barna, som kan lære seg å stelle dyr og vise respekt for dem. Book i god tid, da det er stor pågang.

Hils på dyrene ved gjerdet

Dersom en alpakka-tur er litt i meste laget for deg, er det godt å vite at du også kan booke en såkalt «Alpaca visit» eller et alpakka-besøk, der du kan hilse på de krøllete kameldyrene over gjerdet. Du kan også fôre dyrene gjennom gjerdet i enkelte tilfeller. Samtidig vil de ansatte på gården gi deg en innføring i hvordan alpakkaer stelles og hvordan de lever. Også denne aktiviteten passer perfekt for deg som er på tur med barn, men også voksne vil få mye glede av de søte dyrene fra Sør-Amerika.

Gøy på landet – ikke langt fra hovedstaden

Killingmo Gård er som nevnt lokalisert i Aurskog, et område i Romerike som ligger i Akershus. Dette er ikke lange turen fra Oslo sentrum, noe som gjør det enkelt å få en landlig utflukt i en ellers hektisk hverdag. I dagens samfunn er det stadig flere som sliter med stress, angst og uro, og da gjør det godt for både kropp og sjel å slappe av på landet med noen herlige ulne skapninger – enten alene eller sammen med noen andre. Hit kan du enkelt ta en dagstur om du bor i Oslo.

Ta med en alpakka hjem

Ja, du leste riktig! På Killingmo Gård er det faktisk mulig å kjøpe med seg en alpakka hjem. Dersom en levende alpakka blir for mye for deg, er det heldigvis mulig å kjøpe med seg en alpakka-bamse også – et fint minne fra turen. Husk at dersom du planlegger å holde alpakka selv, krever dette at du har et område hvor dyret kan gresse, og du må ha tid til både kos, stell og fôring. Ellers er alpakka et supert kjæledyr som vil smelte mange hjerter hos både store og små.

Øvrig informasjon om Killingmo Gård

Killingmo Gård, som for øvrig har historie langt tilbake til vikingtiden, har også mange andre spennende tilbud. I tillegg til 30 alpakkaer, huser gården ett esel, to lamaer, 20 høns, tre hester, to moskusender, en katt og en hund. Omgivelsene er landlige, og Kari-Anne og Geir som står for driften av gården ønsker alle velkomne. Her kan du nyte synet av mange søte gårdsdyr samtidig som du får frisk luft. Det koster 300 kroner for en alpakka-tur i tre kvarter, og 100 kroner for et alpakka-besøk i én time.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *