Den siste stunden har landlige ferier i eget land vært en trend. Vi elsker dette og oppfordrer alle nordmenn til å ta turen med enten bil eller tog for å oppleve alt det vårt vakre land har å by på. Trenger du litt inspirasjon til å gjøre samme turen har du kommet til riktig sted. Vi skriver om ulike destinasjoner i idylliske omgivelser som er verdt et besøk. Enten du foretrekker tradisjonelle bondegårder, kystlinjer, fjell og daler eller langstrakte vidder, kan du finne de beste destinasjonene for din neste tur her!

Østlandet

På Østlandet kan du finne tradisjonelle bondegårder og åkre så langt øye ser. Du skal ikke langt nord for Oslo før du begynner å se vakre gårdsbygg og beitende dyr i skog og mark. For eksempel ligger Hadeland og Toten mindre enn en time fra Oslos bykjerne. Vi skriver om mange gårder du kan besøke i disse områdene, som for eksempel Helgaker gård på Gran i Hadeland. Killingmo gård er en annen spennende åpen gård øst for Lillestrøm, hvor du kan få den fantastiske opplevelsen av å møte alpakkaer.

Vestlandet

Midt mellom dype daler, oppover enorme fjell og langs vakre fjorder vil du finne noen av Norges, og kanskje verdens, vakreste landskap og gårder. Her har norske bønder dyrket jorden i generasjoner over flere hundre år, og ved å støtte driften ved å besøke gårdene håper vi at de kan holde på i flere hundre år videre. Hakallegarden er blant annet en av flere vakre turistdestinasjoner i disse områdene hvor du kan oppleve ekte norsk kultur og lære om gårdsdriften i dag og hvordan den var for de tidligere generasjonene.

Midt-Norge

Trøndelag er kjent for å være Norges landsdel med størst gårdsdrift, og derfor har vi naturligvis mange spennende forslag til hva du kan se og oppleve i området rundt her. Denne landsdelen er kjent for sine mange mindre bebygde bondestrøk, men du kan finne åpne gårder selv midt i Trondheims smørøye. Voll farm er en åpen gård hvor selv ekte byfolk vil kjenne på gleden av å ferdes med dyr og å få skitt under neglene. Du vil finne flere flotte forslag til bondegårder du kan besøke i Midt-Norge på våre sider!

Sørlandet

Det vakre Sørlandet har mer å by på enn reker på brygga, og har flere dyr enn tigerne du kan titte på i dyreparken. Drar vi et stykke utenfor landsdelens hovedstad Kristiansand kan du finne flere landlige destinasjoner å besøke, og vi ønsker å gi deg et bredt utvalg på våre sider. I Arendal kan du for eksempel finne gården Søstrene Kjevik DA. Her kan du finne en rekke tilbud for folk i alle aldere, samt gode smakebiter i gårdsbutikken. Flere lignende gårder er spredt rundt om på Sørlandet.

Nord-Norge

Nord-Norge, med sine harde forhold og sitt bitre vær, er kanskje ikke kjent for sin gårdsdrift. Men det finnes selvfølgelig like mye gårdsdrift på land som i vann i denne landsdelen. På Lofoten kan du for eksempel finne åpne gårder med aktivitetstilbud blant annet på hest, slik som Hov Gård. Men vi må si at den største attraksjonen i denne landsdelen er unik for dette området og kulturen vi finner her, nemlig reindrift. De langstrakte viddene er den perfekte destinasjonen for den eventyrlystne som virkelig vil ha en full pakke med landlige opplevelser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *